decomfortinstallateurs-hoofd-subsidie

Subsidie op biomassa cv-ketels

Graag zelf een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld? Met de nieuwe investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wordt dit financieel nog aantrekkelijker. Via een subsidieregeling ontvangt u financiële ondersteuning voor het zelf opwekken van duurzame energie. Denk hierbij aan het duurzaam opwarmen van uw woning door middel van een biomassaketel. U bespaart energie en tegelijkertijd helpt u de CO2-uitstoot te verminderen. De hoogte van deze tegemoetkoming hangt af van uw keuze in het soort product en de bijbehorende energieprestatie.

Hoogte van de subsidie
Afhankelijk van het apparaat en de energieprestatie ligt het subsidiebedrag gemiddeld tussen de € 500,- en € 7500,-. De subsidie op een biomassaketel bedraagt € 80,- per kW vermogen.

Hoe werkt de subsidieaanvraag?

  • U koopt een apparaat dat in aanmerking komt voor deze subsidie.
  • U dient vervolgens de aanvraag in, uiterlijk 3 maanden nadat u de koopovereenkomst heeft gesloten.
  • U heeft meer dan 1 apparaat aangeschaft en u wilt voor alle apparaten subsidie aanvragen? Dat mag. Maar u doet 1 subsidieaanvraag per apparaat.
  • De beslissing krijgt u binnen 8 weken na uw aanvraag. De betaling volgt maximaal 1 week na de beslissing.

Voorwaarden subsidie
De subsidieaanvraag wordt alleen in behandeling genomen wanneer het in aanmerking komende apparaat na 1 januari 2016 is aangeschaft en de aanvraag binnen drie maanden na aankoop is ingediend via de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland. Bovendien moet het apparaat uw eigendom, nieuw aangeschaft, betaald, geïnstalleerd en in gebruik genomen zijn.

Benieuwd naar de hoogte van uw subsidie? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bespreek uw subsidie


Top